Over

Over

Het muziekensemble Nawaris brengt zowel traditionele, Irakese MUZIEK als eigen composities van de bandleden. De oud of de oosterse luit, de sopraansaxofoon, de fluit, de viool, percussie, de cello en soms ook zang ontmoeten elkaar, spelen samen, gaan in conversatie en laten een mooie ruimte voor improvisatie. De band bestaat uit 5 leden:

Hussein Rassim: jonge, Irakese muzikant, Oudspeler (oosterse luit), opgeleid in de grote muziekscholen in Irak. Hussein is lid van Solo Baghdad en speelt in België met de groep Arumbo (Catalaanse muziek). In 2015 neemt hij met MuziekPublique het album Amerli van Refugees for Refugees op.

Juliette Lacroix: celliste, muzikante en pedagoge, integreert zich naadloos in diverse projecten. Juliette studeerde aan de conservatoria van Poitiers, Reims en Bordeaux en behaalde haar diploma in 2009. Ze genoot een klassieke opleiding en werkt mee aan diverse voorstellingen waarin ze theater, poëzie, dans of tekening combineert. Haar ervaringen uit het verleden met middeleeuwse muziek, Balkanmuziek en Latino muziek neemt ze mee in haar klassieke muziekprojecten (duo Conversation, Symphonisch Orkest van Gironde), hedendaagse projecten (Ensemble Un), jazz (L’nude, Reg), elektronische muziek (Bunk), folk (Moonshine Fish). Ze voegt aan Nawaris een vleugje klassiek toe, een akoestische structuur.

Manuel Hermia, amoureux de la Bansuri

Manuel Hermia: tegelijkertijd improvisator, componist en ontdekkingsreiziger van de wereldmuziek. Manuel laat zowel zijn liefde voor de saxofoon als voor de bansuri de vrije loop. Naast zijn studie saxofoon en jazz harmonie aan het conservatoriom, heeft hij geleerd om de bansuri – een bamboefluit uit Noord-India – te bespelen. Hij verdiepte zich tevens in de Indiase en Arabische muziek.

Saif Al Qaisi, joueur de percussion et chanteur

Saif Al Qaisi: jonge muzikant uit Irak, speelt percussie en zingt met een soepele en melodieuze stem. Saif werkte vier jaar als muzikant in Syrië. In 2015 ontvluchtte hij de conflicten in het Midden-Oosten en kwam hij in België terecht. Hij ontmoette Hussein Rassim tijdens een concert. Daarna zijn ze samen muziek beginnen spelen. Zo werkte hij mee aan de opname van de demo-cd Migration in juli 2016. Sindsdien speelde hij diverse concerten in duo, trio,… met traditionele Irakese muziek en uiteraard met Nawaris.

Laurie Batista est une vocaliste-improvisatrice qui aime jouer de sa voix comme on joue d’un instrument. 㻿on chant se veut subtil ou sauvage, doux et rugueux. Elle intègre également des compagnies de spectacles vivants, attirée depuis toujours par le théâtre et le travail de clown. Bercée par le jazz, diplômée du conservatoire, autrice/compositrice/interprète, elle s’affranchit désormais des styles pour trouver sa sonorité propre. JO㼁E㻾 ! De sa voix, de son corps, avec les autres : jouer tout simplement.