Over

Over

Het muziekensemble Nawaris brengt zowel traditionele, Irakese MUZIEK als eigen composities van de bandleden. De oud of de oosterse luit, de sopraansaxofoon, de fluit, de viool, percussie, de cello en soms ook zang ontmoeten elkaar, spelen samen, gaan in conversatie en laten een mooie ruimte voor improvisatie. De band bestaat uit 5 leden:

Hussein Rassim, joueur de Oud

Hussein Rassim: jonge, Irakese muzikant, Oudspeler (oosterse luit), opgeleid in de grote muziekscholen in Irak. Hussein is lid van Solo Baghdad en speelt in België met de groep Arumbo (Catalaanse muziek). In 2015 neemt hij met MuziekPublique het album Amerli van Refugees for Refugees op.

Juliette Lacroix, violoncelliste

Juliette Lacroix: celliste, muzikante en pedagoge, integreert zich naadloos in diverse projecten. Juliette studeerde aan de conservatoria van Poitiers, Reims en Bordeaux en behaalde haar diploma in 2009. Ze genoot een klassieke opleiding en werkt mee aan diverse voorstellingen waarin ze theater, poëzie, dans of tekening combineert. Haar ervaringen uit het verleden met middeleeuwse muziek, Balkanmuziek en Latino muziek neemt ze mee in haar klassieke muziekprojecten (duo Conversation, Symphonisch Orkest van Gironde), hedendaagse projecten (Ensemble Un), jazz (L’nude, Reg), elektronische muziek (Bunk), folk (Moonshine Fish). Ze voegt aan Nawaris een vleugje klassiek toe, een akoestische structuur.

Manuel Hermia, amoureux de la Bansuri

Manuel Hermia: tegelijkertijd improvisator, componist en ontdekkingsreiziger van de wereldmuziek. Manuel laat zowel zijn liefde voor de saxofoon als voor de bansuri de vrije loop. Naast zijn studie saxofoon en jazz harmonie aan het conservatoriom, heeft hij geleerd om de bansuri – een bamboefluit uit Noord-India – te bespelen. Hij verdiepte zich tevens in de Indiase en Arabische muziek.

Saif Al Qaisi, joueur de percussion et chanteur

Saif Al Qaisi: jonge muzikant uit Irak, speelt percussie en zingt met een soepele en melodieuze stem. Saif werkte vier jaar als muzikant in Syrië. In 2015 ontvluchtte hij de conflicten in het Midden-Oosten en kwam hij in België terecht. Hij ontmoette Hussein Rassim tijdens een concert. Daarna zijn ze samen muziek beginnen spelen. Zo werkte hij mee aan de opname van de demo-cd Migration in juli 2016. Sindsdien speelde hij diverse concerten in duo, trio,… met traditionele Irakese muziek en uiteraard met Nawaris.

 Ersoj Kazimov, Percussionniste de Kocani (Macedoine),Ersoj a commencé à l’âge de 9 ans
par accompagner les grands solistes des Balkans comme Marko
Markovic(trompette) ; Amza Tairov (claviers) ; Ceko Demirov (clarinettiste de
Kocani Orkestar)… Avec Barthalo Band forme en 2003 par Vinko Stepanov
(accordeoniste de Kocani Orkestar), il enflamme les plus grands festivals de
France comme les Orientales, le Grand Soufflet, Les mondes Croises, Les
Nuits Metis, Musiques Metisses… C’est lors d’une de ces tournées que Tosha
Vukmirovic (clarinettiste de Slonovski Bal) le remarque et lui propose de jouer
sur l’album « Djumbus » enregistre en 2005 dans le studio de Shantel à
Frankfort. Depuis 2007, Ersoj vit en France et intègre plusieurs formations: Slonovski Bal
Perrine Fifadji, Band of Gypsies: Taraf de Haidouk / kocani orkestar, Didier Ballan Jazz Ensemble
Balkan Kartet, Diwanimi, FORÓ de Balkao, Yashaa , Orient Mon Amour (Bratch, Kamilya Jubran)
Bojan Z, Dhikr : spectacle de danse de Sohrab Chitan, Trio Joubran, Peuple Etincelle avec François, Corneloup, Rona Hartner et dj Tagada, Nawaris, Invité sur le album de Debout sur le Zinc.